De Marko's Burgum

Nooit te oud om te leren.


Dit voorjaar starten De Marko’s een serie proeflessen voor volwassenen. Onder het motto: ‘Nooit te oud om te leren’ nodigt de Burgumer drumband muzikale herintreders en zij-instromers van harte uit de snaredrum (trommel), basedrum (grote trom) of lyra/xylofoonstokjes op te pakken. De serie proeflessen wordt afgesloten met deelname aan een optreden van De Marko’s.
Maandag 18 maart is er een voorlichting over de proeflessenserie, die in april beginnen.

Belangstellenden zijn welkom om 19.00 uur in Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat 18, 9251 CT Burgum. 
Deelname aan de proeflessen is vrijblijvend en kosteloos.

 

Drumband de Marko's is een bekende drumband in Burgum en omstreken. De band staat onder leiding van: tambour-maître Trees de jong en leraar Hendrik de Boer.

 

De drumband bestaat uit een slagwerksectie, waar ondermeer gespeeld word op de basedrum, snare drum, timtoms, en de bekkens. Daarnaast is er een melodieslagwerksectie waar gespeeld word op de lyra en de marimba.

De band speelt leuke swingende nummers zoals Wavin' flag, When the saints, La cucaracha, Home, enz.

Naast onze gewone optredens zoals avondvierdaagses en dorpsfeesten, doet de drumband ook mee aan bijzondere optredens. Enkele voorbeelden waaraan wij hebben deelgenomen zijn: The passion in Burgum en Iepenloftspul Dwerskop ( dat zich afspeelde op de unieke locatie onder het aquaduct van de centrale as, bij Burgum). Lopen we mee met carnavals optochten zoals Mönchenladbach in Duitsland en de verlichte Halfasten stoet in Bree te Belgie. Ook tijdens Sint Maarten en diverse andere optredens verlichten wij onze instrumenten.  Voor dit jaar staat een uniek optreden op de planning in Scheveningen op de boulevard ter ere van het 200 jarige bestaan van Scheveningen.

 

Maar onze drumband doet meer dan optreden alleen!

Zo gaan wij tweejaarlijks gezellig op drumbandweekend en hebben we eind december een gezamenlijk etentje. Ieder jaar zijn we de bekende: pietendrumband en organiseren we diverse activiteiten zoals de spokentocht in Eastermar waar we ons helemaal griezelig op uit leven, gezellige bingo avonden en nog vele andere leuke activiteiten voor jong en oud, voor zowel leden als niet leden van de Marko's.

 

De drumband oefent op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Glinstra state te Burgum. Contributie is: € 8,50 pp voor volwassenen en € 5,50 pp voor kinderen tot 18 jaar. Uniform: van handschoenen tot schoenen en van hoed tot polo krijgt men in bruikleen van de vereniging, net als de instrumenten. Het kunnen bespelen van een instrument, nog het lezen van noten is bij ons géén pré. Wij verzorgen intern voor de benodigde lessen. 

 

Extra informtie:

Adres Glinstra state: de Schoolstraat 83 in Burgum (ingang en parkeren via de Freerk Bosgraafstraat t.o. CSG Liudger). Zomers doen wij diverse keren mars trainingen op het parkeer terrein van de CSG Liudger.

 

contact personen drumband: 

Freerk de Hoop (voorzitter en Color Guards)

drumbandmarkos@hotmail.com

06-41060676

 

Trees de Jong - Tuinenga (instructie, muzikale leiding en drumband)

0511-475583

 

Flip Hendrick (afmeldingen)

flip.drumbanddemarkos@gmail.com

06-83530720