De Marko's Burgum

De Marko's Burgum

Drumband de Marko's is een bekende drumband in Burgum en omstreken. De band staat onder leiding van: tambour-maître Trees de jong.

 

De drumband bestaat uit een slagwerksectie, waar ondermeer gespeeld word op de basedrum, snare drum, timtoms, en de bekkens. Daarnaast is er een melodieslagwerksectie waar gespeeld word op de lyra en de xylofoon.

De band speelt leuke swingende nummers zoals Wavin' flag, When the saints, Abba, La cucaracha, Home, enz.

Naast onze gewone optredens zoals avondvierdaagses, Sinterklaasintochten en dorpsfeesten, doet de drumband ook mee aan bijzondere optredens. Enkele voorbeelden waaraan wij hebben deelgenomen zijn: Carnaval in Duitsland en Iepenloftspul Dwerskop ( dat zich afspeelde op de unieke locatie onder het aquaduct van de centrale as, bij Burgum).Tijdens Sint Maarten en andere optredens in het donker verlichten wij onze instrumenten.  

 

Maar onze drumband doet meer dan optreden alleen!

Zo gaan wij tweejaarlijks gezellig op Marko's-weekend en hebben we eind december een gezamenlijk etentje. Ook organiseren we diverse activiteiten zoals de spokentocht in Eastermar waar we ons helemaal griezelig op uit leven, gezellige bingoavonden en nog vele andere leuke activiteiten voor jong en oud, voor zowel leden als niet leden van de Marko's.

 

De drumband oefent op maandagavond van 19.00 tot 20,30 uur in Glinstra state te Burgum. Contributie is: € 8,50 pp voor volwassenen en € 5,50 pp voor kinderen tot 18 jaar. Uniform: van handschoenen tot schoenen en van hoed tot polo krijgt men in bruikleen van de vereniging, net als de instrumenten. Het kunnen bespelen van een instrument, nog het lezen van noten is bij ons géén pré. Wij verzorgen intern voor de benodigde lessen. 

 

Extra informtie:

Adres Glinstra state: de Schoolstraat 83 in Burgum (ingang en parkeren via de Freerk Bosgraafstraat t.o. CSG Liudger). Zomers doen wij diverse keren mars trainingen op het parkeer terrein van de CSG Liudger.

 

contact personen drumband: 

Freerk de Hoop (voorzitter en Color Guards)

drumbandmarkos@hotmail.com

06-41060676

 

Trees de Jong - Tuinenga (instructie, muzikale leiding en drumband)

0511-475583