De Marko's Burgum

gallery/headersenioren2019
gallery/instagram-zwartwit-logo
gallery/icon2

Senioren twirling

 

 

De senioren twirlgroep is voor de volwassen twirlers van 16 jaar en ouder.

 

Momenteel is het een klein maar gezellig team dat net in 2019 gestart is met trainen.

 

Plezier staat voorop en met de doelstelling om tijdens  de lessen ook een hoop te leren, zijn ze druk bezig in hun lessen met onder anderen:

 

 - het trainen van hun wedstrijd show. Ze gaan mee doen aan het twirl onderdeel: show twirl.

Show twirl is een leuk onderdeel waarbij er met meer dan alleen de baton gedanst word. Alles waar je mee kunt dansen en bij  je thema past mag je in de show gebruiken. Het thema houden we nog even geheim maar het beloofd een mooie show te worden met verassende elementen.

 

- leuke dans en warming- up routine dans en baton. Deze routine kan ook worden gedanst bij diverse optredens zoals Koningsdag of bvb Kerst markt.

 

- Solisten ( vrije keuze) met het trainen van het technische programma ( TP)  van de KNMO twirlbond. De TP is een heel fijn onderdeel om te trainen ook als men niet wenst om solo mee te doen aan een wedstrijd. De doelstelling van de TP is om de baton technieken correct aan te leren/ herhalen en te vebeteren. Er zijn 4 TP routines die per TP level steeds meer uitdaging geven en moeilijkere technieken in zijn verwerkt. Van uit de TP is het ook een mooie opstap naar bvb 1 baton twirling. Alle leden trainen de TP's als onderdeel van een goede opbouw baton techniek op  zijn of haar eigen niveau. 

 

- Straat optredens:

 Het senioren team loopt mee met de drumband op straat, vaak met bijzondere batons zoals verlichte Led batons.

Tevens lopen de leden die het leuk vinden mee als twirl pieten tijdens de optochten met de pietenband, of doet men mee aan diverse speciale acts.

Deelname aan de acts en twirlpieten is een vrije keuze. Ook is men van af 18 jaar niet meer verplicht om alle straat optredens mee te lopen.

Senioren van 18 jaar en ouder zijn wel verplicht om minimaal 3 straat optredens per jaar mee te lopen. Welke optredens dit zijn mag men zelf kiezen. 

 

Senioren van 18 jaar en ouder zijn  niet verplicht om deel te nemen aan wedstrijden, al is deelnemen in bvb de team show wel erg leuk. 

 

Alle senioren zijn vrij om indien gewenst aan meer wedstrijd onderdelen mee te doen ongeacht de leeftijd.

Onze docent van 35 jaar jong doet nog met plezier mee aan wedstrijden op het onderdeel 2 baton twirling. 

 

 

Leeftijd speelt bij dit team geen rol. Wie graag wil twirlen, of hun oude majorette hobby weer wil op pakken is meer dan welkom bij ons senioren team. Gezelligeheid en plezier staat bij ons voorop! zelfs als u de 30+ ruim voorbij bent, u bent nooit te oud om te twirlen. Zelfs niet wanneer u nog nooit een baton heeft vast gehouden!

 

U mag altijd vrijblijvend 4 lessen komen mee twirlen en dansen.

 

De senioren trainen op Vrijdag avond van 19.00 tot 20.00 uur. 

Locatie: sporthal 't Heech in Noard Burgum.

 

Kosten zijn € 8,50 pm ( van af 16 jaar). Uniform en dans benodigdheden incl. batons worden in bruikleen gesteld door de vereniging.

Instructie is in handen van Sylvia Loois.

 

Tijdens de training draagd men dans of sport kleding.

 

Hebben wij uw interesse gewekt? Schroom dan niet om informatie te vragen bij onze contact persoon.

 

 

contact persoon:

Sylvia loois

sylvialoois@gmail.com

0612907893

 

gallery/sintlwd

senioren en junioren : sint maarten Leeuwarden 

gallery/seniorentwirlpieten

senioren en junioren diverse optredens : pietenband.

gallery/seniorenteam

Het senioren twirl team